Zaštita okoliša


Naš odnos prema okolini definiše i nas same. Misleći upravo na ovakve stvari Prevent intenzivno radi na očuvanju okoliša, uz brigu o zdravlju zaposlenika i šire zajednice.

Odgovornost


Veliku pažnju posvećujemo razvoju društva u kojem djelujemo. Želimo biti dobar susjed koji vodi računa o potrebama zajednice uz poštivanje individualne privatnosti i prava na drugačije mišljenje.

Transparentnost


Prevent ima transparentan i pošten odnos prema široj javnosti. Otvoreno komuniciramo poslovne aktivnosti želići javnosti naše poslovanje učiniti razumljivim i dostupnim.
trenutna koncentracija H2S
0.0000
prosječna koncentracija H2S
za 07.07.2015: 0.0000
maks. koncentracija H2S: 0.0000

Elvedina Muzaferija


Prevent je sponzor višestruke prvakinje Bosne i Hercegovine u skijanju dvanaestogodišnje Elvedine Muzaferije. Mladoj Visočanki Prevent osigurava novu opremu neophodnu za predstojeću sezonu. Oprema uključuje šest pari skija, štapove, pancerice i odgovarajuću torbu. Elvedinin pristup školi i treninzima je primjer za sve mlade u BiH.

 

 

 

 

11.2.2013. 

Mlada skijašica ubjedljivo ispred konkurencije

Elvedina je na svim domaćim takmičenjima ove sezone ubjedljivo prva u svojoj kategoriji.Impozantna je činjenica da je kao predvozač ostvarila drugo vrijeme u konkurenciji seniorki tokom takmičenja na Bjelašnici. 

Nove prilike za Elvedinu tek dolaze jer od iduće sedmice počinju i međunarodna takmičenja. Već narednog vikenda je Svjetsko takmičenje u gradu Skofja Loka (SLO) pod nazivom "Pokal Loka"gdje će Elvedina predstavljati našu zemlju. Vjerujemo da će ova mlada skijašica još jednom pokazati kvalitet i nadmašiti konkureniciju.

26.9.2012.

Elvedina na pripremama u Austriji rame uz rame sa Ivicom Kostelicem!

 


23.2.2012.

Elvedina ide stopama hrvatske Janice Kostelić!

Nakon drugog mjesta na kultnom takmičenju "Pokal Loka" u Sloveniji, Elvedina ubjedljivo prva na međunarodnom takmičenju "Zagreb Childred Fis" održanom na Sljemenu. 


Nedjelja, 12.2.2012.

Ubjedljiva pobjeda Elvedine Muzaferija i na VII kupu  "Srebrena lisica" održanom na Bjelašnici u sve tri kategorije u kojima se takmičila.

 

 

Elvedina Muzaferija takmičarsku sezonu počela pobjedom

Na Bjelašnici je održano prvo takmičenje u skijanju ove sezone i naša Elvedina je bila ubjedljivo prva u disciplini veleslalom. Čestitamo Elvedini na dobrim rezultatima i želimo joj puno sreće u nastavku takmičarske sezone.Petak, 27.1.2012.

Još jedna pobjeda naše skijaške zvijezde u ovoj sezoni. U petak, 27.1. na programu je bila utrka pod nazivom „LH Kup“ i vozio se veleslalom, a Elvedina je ostvarila vrijeme 53:96 i time sebi obezbjedila ubjedljivo prvo mjesto. 

 

 

Elvedina Muzaferija na pripremama u Austriji 

Iako većina njenih vršnjaka uživa u ljetnom odmoru, Elvedina Muzaferija je već prvi mjesec raspusta započela radno. Nakon što je preuzela novu skijašku opremu za predstojeću sezonu  mlada nada bh. skijanja u petak je otputovala na pripreme u Austriju.

„Jako sam uzbuđena zbog nove opreme, od srca zahvaljujem Preventu.  Nastojat ću da opravdam njihovo povjerenje, kao i da u što boljem svjetlu predstavljam našu državu“, izjavila je višetruka prvakinja Bosne i Hercegovine u skijanju.

 

Prevent nastoji afirmisati mlade nade i ohrabriti ih da budu istrajni u ostvarivanju svojih ciljeva. Ova mlada skijašica je dokaz da su naporan rad i ambicioznost ključ uspjeha.

Naša skijaška nada Elvedina Muzaferija provela je osam dana trenirajući na poznatom austrijskom glečeru Molltaler. Svojom izvrsnošću u skijanju Elvedina je privukla pažnju i domaćina koji su bili oduševnjeni mogućnostima i potencijalima naše skijašice.

 

Zimska ski sezona na Bjelašnici je zvanično otvorena, a naša mlada i perspektivna skijašica Elvedina je počela sa pripremama za predstojeću sezonu. Želimo joj puno sreće i uspjeha.