Zaštita okoliša


Naš odnos prema okolini definiše i nas same. Misleći upravo na ovakve stvari Prevent intenzivno radi na očuvanju okoliša, uz brigu o zdravlju zaposlenika i šire zajednice.

Odgovornost


Veliku pažnju posvećujemo razvoju društva u kojem djelujemo. Želimo biti dobar susjed koji vodi računa o potrebama zajednice uz poštivanje individualne privatnosti i prava na drugačije mišljenje.

Transparentnost


Prevent ima transparentan i pošten odnos prema široj javnosti. Otvoreno komuniciramo poslovne aktivnosti želići javnosti naše poslovanje učiniti razumljivim i dostupnim.
trenutna koncentracija H2S
0.0000
prosječna koncentracija H2S
za 01.07.2015: 0.0000
maks. koncentracija H2S: 0.0000

O nama


Prevent u Bosni i Hercegovini osnovan je 1999. i danas je među vodećim izvoznicima sa proizvodnim pogonima u Visokom, Goraždu, Zenici, Jelahu i Vogošći, gdje je Prevent suvlasnik tvornice Volkswagen Sarajevo.

Kada se pojavio na tržištu Bosne i Hercegovine Prevent je upošljavao 50 radnika, ali već od sljedeće godine u kontinuitetu proširuje svoje proizvodne kapacitete, otvara nova radna mjesta i pojačava izvoz širokog proizvodnog asortimana na svjetska tržišta. Danas Prevent osigurava redovne plate za preko 4000 zaposlenih.

Krojenje i šivanje autopresvlaka za potrebe auto industrije vrši se u proizvodnim pogonima Preventa u Visokom i Zenici dok je Prevent Leather najveća fabrika kože na Balkanu sa kapacitetom obrade 2.000 koža dnevno i proizvodi kožu bez kroma čime zadovoljava ekološke standarde.

Podatak koji potvrđuje Preventov moto: tamo gdje poduzetnički entuzijazam susreće profesionalnost u izradi govori da se Preventove kožne presvlake nalaze u svakom petom automobilu u Evropi. Ali Prevent ima velike ambicije za budućnost i ne stoji u mjestu.

Kako bi zadržala konkurentnost na tržištu Prevent postaje prva kompanija u Bosni i Hercegovini koja uvodi strategiju poslovnog upravljanja Six Sigmu ili metodu upravljanja kvalitetom, koju je prvobitno razvila Motorola, a koja danas ima široku primjenu u mnogim sektorima u svjetskoj industriji.

Prevent grupacija teži da od svojih klijenata i javnosti bude viđena kao kompanija koja se stalno mijenja sa tokovima vremena i želi odgovoriti najzahtjevnijim potrebama svojih klijenata. Prevent grupacija želi zadržati povjerenje stečeno na dugoj tradiciji sa stalnim pogledom u budućnost.

Zahtjevno svjetsko tržište traži stalna unapređenja u proizvodnji i maksimalno korištenje resursa, a Prevent grupacija je već danas spremna da odgovori na izazove sutrašnjice.

Vođena snažnom željom da doprinese očuvanju okoliša Prevent je bio prva kompanija u državi koja je uvela sistem upravljanja kvalitetom ISO TS 16949 specifičnog samo za najzahtjevniju automobilsku industriju. Prevent kontinuirano javno zagovara da se odgovorne institucije u BiH uključe u regulisanje otvorenog pitanja odlaganja industrijskog otpada zbog brzorastuće industrije koja može doći u nezavidan položaj, što će štetiti oporavku domaće ekonomije i društvu u cjelini.