Zaštita okoliša


Naš odnos prema okolini definiše i nas same. Misleći upravo na ovakve stvari Prevent intenzivno radi na očuvanju okoliša, uz brigu o zdravlju zaposlenika i šire zajednice.

Odgovornost


Veliku pažnju posvećujemo razvoju društva u kojem djelujemo. Želimo biti dobar susjed koji vodi računa o potrebama zajednice uz poštivanje individualne privatnosti i prava na drugačije mišljenje.

Transparentnost


Prevent ima transparentan i pošten odnos prema široj javnosti. Otvoreno komuniciramo poslovne aktivnosti želići javnosti naše poslovanje učiniti razumljivim i dostupnim.
trenutna koncentracija H2S
0.0000
prosječna koncentracija H2S
za 29.07.2015: 0.0000
maks. koncentracija H2S: 0.0000

Odgovornost


Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini veliku pažnju posvećuje razvoju društva u kojem djeluje. Poseban akcenat stavljamo na motiviranje i edukaciju uposlenika da bi oni širili svijest o važnosti društveno odgovornog djelovanja. Prije svega, Prevent želi podržati mlade i talentovane građane Bosne i Hercegovine koji svojim djelovanjem mogu umnogome unaprijediti društvo. Želimo biti njihovi partneri u odrastanju i nastojanju da ostvare svoje snove kroz postizanje rezultata vrijednih divljenja. Osim toga, želimo biti dobar susjed koji vodi računa o potrebama zajednice uz poštivanje individualne privatnosti i prava na drugačije mišljenje.

Politikom društveno odgovornog poslovanja Prevent je odredio prioritete djelovanja u skladu sa osnovnim korporativnim vrijednostima:

Uposlenici su naša najveća snaga
Lokalna zajednica je naša luka 
Mladi su naša budućnost
Edukacija je put naprijed

Izvještaj za društveno odgovorno poslovanje u 2011.

Dop izvještaj 2011.pdf